goud in 2013

 

                     

 

Eddy Schuurman wint GOUD bij Europese vakwedstrijd voor

schoenmakers 2013

eddy en zijn schoenen

Eddy Schuurman won de gouden prijs bij de Europese vakwedstrijd voor schoenmakers 2013
Schuurman mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens De Dag voor De Schoenmaker met het NSV plein op 08 april 2013  in Gorinchem. De concurrentie bestond uit schoenmakers uit heel Europa.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak:van schoenreparatie tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse schoenmakers verenging in samenwerking met de Dutch Health Academy (DHTA)  en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Hoofdbedrijfschap Ambachten.
de schoenherstellersbranche
  en de DHTA willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht  bevorderen.
Er zijn verschillende categorieën waarin gestreden wordt om de prijzen. de categorie schoenreparatie werkgevers , werknemers, de categorie voor
  1e jaars en 2e jaars leerlingen.

Eddy Schuurman scoort goud met 191 punten
De ingezonden wedstrijd stukken van Eddy in de hoogste categorie die van "de werkgevers"  werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld.
Voor de jury was dit de reden om de inzending van Eddy Schuurman,
van Schuurman service Centrum in Markelo de categorie wekgevers met goud te bekronen.

 

In Ahoy Rotterdam zijn wij op zondag 18 maart 2012 bekroond voor ons werk.
Wij ontvingen uit handen van de NSV voorzitter diverse prijzen waaronder de vierde prijs voor beste schoenmakerij 2012.
Tevens hebben alle mederwerkers van ons ieder in zijn eigen klasse een fantastische prestatie geleverd door het behalen van de tweede prijs.


uitreiking beste schoenmaker
Het team van Schuurman Service Centrum. van links naar rechts.
Yvonne en Eddy Schuurman, Simon de Haas en Henk Olyve. beker eddy schuurman zilver

Eddy Schuurman wint zilver bij Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2012.

Enkele weken geleden berichten wij u dat Schuurman Service Centrum uit Markelo was genomineerd voor beste schoenmakerij van Nederland. Op zondag 18 maart werden de uiteindelijke plaatsen van de genomineerden bekend gemaakt. Schuurman behaalde uiteindelijk een keurige vierde plek.

Een van de verplichte onderdelen was deelname aan de Europese Vakwedstrijd schoenhersteller.
Eddy Schuurman won de zilveren prijs bij deze Europese Vakwedstrijd voor schoenmakers 2012. Schuurman mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens de Internationale Vakbeursdagen 2012 op 18 maart te Ahoy Rotterdam. De concurrentie bestond uit schoenmakers uit heel Europa en dit keer ook met deelnemers uit Amerika.
De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.Schoenherstellers leveren kwaliteit.
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Health Academy (DHTA) en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. De schoenherstellers branche  en de DHTA willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenmakers ambacht bevorderen.|
In de hoogste categorie voor werkgevers scoorde  Schuurman 176 punten. De inzending werd op tien verschillende criteria beoordeel. Voor de Vakjury was dit reden om de inzending van Schuurman in deze hoogste categorie met zilver te bekronen.

henk olyve zilver

 

 

 

Zilver was de eervolle prijs voor Henk bij de internationale prijs voor het dubbelpaar.

simon de haas zilver

 

 

Ook Simon behaalde in de categorie eerste jaars leerlingen een keurige
tweede plek

camera
Voor de camera een sleutel
maken is nieuw voor ons.
De film is hieronder te bekijken.

Genomineerden Beste Schoenmakerij van Nederland bekend!

eddy en henkVrijdag 17 februari 2012 zijn de vijf genomineerden voor de Beste Schoenmakerij van Nederland bekend gemaakt. De definitieve winnaar wordt bekend gemaakt op 18 maart 2012 tijdens de Internationale Vakbeursdagen in Ahoy Rotterdam.
De wedstrijd "De Beste schoenmakerij van Nederland" is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. De inschrijvingen waren dit jaar allemaal van een hoog niveau waaraan de jury de handen weer vol had.
feest voor de winkelEr werden hoge eisen gesteld aan de deelnemers. De deelname aan de Vakwedstrijd voor de Schoenmakerij in de hoogste categorie was een verplicht onderdeel. Daarnaast moesten de deelnemers hun bedrijf presenteren en omschrijven waarom zij de Beste Schoenmakerij van Nederland zouden moeten worden. De presentatie moest foto’s bevatten van hun bedrijf aan de binnen en buitenkant. En foto’s van hun vakwerk en reclameactiviteiten.

Onderdeel van de verkiezing was tevens een onaangekondigd bezoek van de jury aan het bedrijf waarbij er gelet werd op:
 • Inrichting en assortiment
 • Het interieur- en exterieur van de zaak
 • Uitstraling van de ondernemer en zijn personeel
 • De kwaliteit van de dagelijkse reparatie
 • Reclameactiviteiten in de zaak
 • Onderhoud van de machine
 • Werken volgens de praktijkrichtlijnen van het VASt-traject. Gezond en veilig werken in de schoenmakerij.

De Genomineerden
De genomineerden zijn stuk voor stuk bijzondere bedrijven op diverse locaties waarbij zowel het vakwerk in de zaak als de ingezonden bijdrage aan de vakwedstrijd van een hoog niveau zijn. Zij liggen verspreid over het hele land.

De genomineerden zijn:
 • J.W. Hafkamp Schoenservice uit Dronten
 • Schoenmakerij Rotonde uit Heiloo
 • Ambachtelijke Schoenmakerij Kattestaart uit Kampen
 • Schoenservice Bert Regeling uit Dedemsvaart
 • Schuurman Schoen & Sleutelservice uit Markelo


Voorzitter Cees van Dalen en secretaris Margret Hoekenga-Idema van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging zullen op dinsdag 21 februari 2012 een felicitatieronde langs de genomineerde bedrijven maken. De genomineerden zullen in de bloemen worden gezet en persoonlijk worden gefeliciteerd in hun eigen bedrijf. Tevens zal de filmploeg van Hét InternetTV kanaal voor de schoenmakerij Schoenmaker.com verslag doen van deze felicitatietour.