Gilde Schoenmaker schuurman

Gilde Schoenmaker Schuurman-Schoenreparatie-Schoenhersteller-Lederwarenreparatie.

Schuurman Service Centrum  staat garant voor meer dan 35 jaar ervaring in de lederwaren en schoenreparatie. Vandaar ook de spreuk ”ouderwets vakmanschap geschoeid op een moderne leest”.

schoenmakerij goor holte markelo

Eddy Schuurman rijksgediplomeerd schoenhersteller is van mening dat alles wat te snel moet gaan ten koste van de kwaliteit gaat. Met andere woorden aan alle reparaties besteden wij de aandacht die het nodig heeft. Even snel  een paar zolen eronder rammen is aan ons dan ook niet besteed.  Dit is de reden dat wij werken volgens het systeem vandaag gebracht is morgen klaar. Betreft het echter een kleine reparatie dan kan dit in overleg vaak spoedig gerealiseerd worden. Vakmanschap vertaalt zich in schoenen of lederwaren die na de reparatie er weer als nieuw uitzien, waarbij geen concessie is gedaan aan de kwaliteit.    Logogilde

Lid Schoenmakers Gilde.
U zult zich afvragen of een Schoenmakers Gilde nog wel van deze tijd is. Een tijd waarin kwaliteit zo vanzelfsprekend is. Toch loert er voor u als eindgebruiker altijd het gevaar, dat die vanzelfsprekende kwaliteit niet geleverd wordt.
Om u daarvoor te beschermen, is in Nederland de unieke stichting genaamd Schoenmakers Gilde, in het leven geroepen, waarbinnen de gehele schoenen keten is vertegenwoordigd. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van schoenmakers, toeleveranciers van de schoenmakers, schoenwinkeliers en schoenfabrikanten.


Keuringen
Het Schoenmakers Gilde keurt op vrijwillige basis schoenmakers. De goedgekeurde schoenmakers voldoen aan de door de stichting opgelegde kwaliteitseisen. Voor u als consument, heeft het nu nog meer zin om kwaliteitsschoenen te kopen. U bent immers verzekerd van een deskundige reparatie. Bovendien is het laten repareren van schoenen milieuvriendelijk, omdat uw schoenen langer mee gaan. De goedgekeurde Gilde schoenmaker wordt regelmatig herkeurd en wordt door de stichting op de hoogte gehouden omtrent een scala van onderwerpen met steeds als uitgangspunt de continuïteit van kwaliteit schoenreparaties.

Originele materialen van Van Lier, Van Bommel en AvanG
De Schoenmakers Gilde deelnemers hebben het unieke recht op het gebruik van schoenonderdelen van de binnen de stichting samenwerkende fabrikanten. De fabrikanten hebben zodoende de zekerheid, dat hun originele materialen verantwoord verwerkt worden. Het bestuur van Stichting Schoenmakers Gilde is trots te constateren, dat inmiddels een landelijke dekking is gerealiseerd, zodat u als consument ook bij u in de buurt uw schoenen kunt laten repareren bij een Schoenmakers Gilde schoenmaker.

Namens de Gilde Schoenmakers
F. van Bommel

Wij verzorgen ook de schoen en tassenreparatie voor Holten en omgeving via:
Steunenberg schoenmode 
Larenseweg 23   Holten     
Telefoon 0548-361551 
Klik hier voor de website

 

 

 

Hier zien we een paar herenschoenen. We zullen nu in het kort laten zien hoe deze schoenen worden voorzien van nieuwe zolen en hakken

 

 

 

Na het verwijderen van de oude zolen en hakken vullen we de ruimte tussen de binnenzool en de nieuwe loopzool op. Dit doen we met een laagje kurk, welke na enkele weken de vorm van uw voet zal gaan aannemen. Dit is dan ook de reden dat de schoenen pas echt lekker gaan zitten als ze al een poosje gedragen zijn.

 

 

 

Het eronder lijmen van de zolen moet zodanig gebeuren dat originele stand van de schoenen weer bereikt wordt. Hierna persen we de zool met een druk van 7 bar aan de onderkant en met 2 bar via de binnenkant. Op deze manier weten we zeker dat deze zool nimmer meer los zal laten. Wij geven dan ook garantie op loslaten van de door ons gelijmde zolen en hakken tot de schoen  weer versleten is. Bij enkele types schoenen worden de zolen in plaats van gelijmd  doorgenaaid of afgelapt.

 

 

Het overtollige leer van de zolen en hakken snijden we eraf  met behulp van een machine en het mes. Hiermee bepalen we de uiteindelijke vorm van de zool en hak. 

 

 

Na het bijsnijden kan de zool worden afgewerkt. Met een schrooimes  kan de zijkant worden verwerkt tot een glad en strak geheel. Hierbij zorgen we ervoor dat de originele rand van de schoen niet wordt geraakt. Het model van de schoen blijft zoals die in zijn oorspronkelijke staat ook is geweest.   

 

 

Als de zijkant weer mooi glad is en de zool licht is gebimst ,met een zeer fijn schuurpapier opschuren, kan de wasverf aangebracht worden op de zij en onderkant. Deze verf dringt diep in het leer en heeft zodoende een kleurvastheid die een zeer lange periode zal blijven zitten. Men hoeft dan niet elke keer de zolen te  poetsen om de kleur mooi te houden.

 

 

Als de verf droog is  worden de schoenen nog gepoetst en zijn ze weer klaar om  vele kilometers probleemloos te lopen.origineel van bommel

Schuurman Service Centrum.

 

winnende schoenen

beker

Ouderwets vakmanschap geschoeid op een moderne leest.eddy en zijn schoenen