Schuurman Markelo in de Media

Hof zakelijk november 2019

Ouderwets vakmanschap geschoeid op een moderne leest. En dat aan de rand van Markelo”  

Na verhuizing vanuit de winkel aan de Grotestraat, openden Eddy en Yvonne Schuurman een werkplaats voor schoenreparatie en (auto)sleutels aan de rand van Markelo achter hun huis aan de Voordesdijk. “De tijd was rijp om onze dromen te verwezenlijken, en voor ons was dat de combinatie van wonen en werken op één adres”, bekent Eddy. “Natuurlijk hebben we wel eens gedacht; als de klanten ons straks nog maar weten te vinden. Maar sinds de opening – afgelopen mei - van de goed gevulde en overzichtelijke werkplaats is de aanloop alleen maar toegenomen. Klanten vinden het prettig dat we altijd voldoende parkeerplaatsen bij de deur hebben. En als Gilde schoenmaker mogen we de originele materialen gebruiken van gerenommeerde merken als Van Bommel, Van Lier en Avang. En ja, het scheelt dat we met bijna 40 jaar ervaring in het ons vak, en met een gouden onderscheiding gewonnen tijdens een Europese vakwedstrijd voor schoenmakers, een trouwe en nog steeds groeiende klantenkring opgebouwd hebben.” 

(Auto)sleutels en cilindersloten

Dat het ondernemersduo niet voor één (sleutel)gat te vangen is, blijkt wel als Eddy z’n laptop openslaat. “We maken en programmeren sleutels terwijl u wacht. Met onze computergestuurde sleutelmachines en meer dan 50.0000 sleutels op voorraad, weet ik vrijwel 100% zeker dat we elke sleutel kunnen dupliceren”, verzekert Eddy. Online weten klanten uit het hele land Schuurman Service Centrum te vinden. “Je kunt ’t zo gek niet bedenken of we maken het. Van een autosleutel voor een oldtimer tot een sleutel met afstandsbediening en startonderbreking, boorsleutels, gaatjessleutels… Ook vervangen we batterijtjes in sleutels. Van heinde en verre komen mensen hier naartoe met de betreffende auto, camper of motor waar we een sleutel voor moet maken. Het maken van autosleutels, vaak met afstandsbediening en andere technologie, is een vak apart. Ook hiervoor geldt, het is een ambacht dat je leert, eindeloos toepast en waarvan je de ontwikkelingen bij moet houden om er goed in te zijn.”  

 

Workshop schoenen en riem op kleur brengen
Eddy pakt een zogenaamde ‘witte’ schoen van de balie en laat zien hoe hij deze transformeert in exact de gewenste tint blauw. “Ik ben zelf erg gecharmeerd van het schoenmerk Van Bommel. De afgelopen jaren heb ik een eigen schoenmerk ontwikkeld, dat qua stijl aansluit bij dit Nederlandse schoenfabrikant. Die herenschoen breng ik uit onder de naam Molenaar. Ik zit erover te denken om een paar creatieve en gezellige workshops te organiseren in de wintermaanden. Daarmee richt ik me specifiek op mannen die zelf een paar stijlvolle en kwalitatief uitstekende schoenen en een riem op kleur willen brengen. Uiteraard onder het genot van bijpassende muziek en een goed glas whisky.” Zijn er mannen die denken; voor een paar mooie schoenen met riem heb ik € 300 over. Vorm dan een groepje van vier personen en meld je bij mij. Dan prikken we een avond bij ons aan de Voordesdijk 1 in Markelo.”     

 

Schuurman Service Centrum, Voordesdijk 1 in Markelo, tel: 0547 363709
Open van maandag t/m vrijdag 9.00 – 18.00 uur en zaterdag van 9.00 – 16.00 uur

                                             

Verhuizing naar de Voordesdijk Mei 2019

                                     Werkplaats foto

 

Schuurman Service Centrum verhuist aankomende week naar een nieuwe locatie aan de Voordesdijk in Markelo. Aan de rand van Markelo wonen Eddy en Yvonne nu alweer twee maanden. Intussen is alles op alles gezet om ook het nieuwe onderkomen voor Schuurman Service Centrum naast de woning tijdig gerealiseerd te krijgen. Dat is gelukt waardoor aankomende week alle machines aan de Grotestraat worden verhuist naar de nieuwe locatie. Door de omvang zal dat geen gemakkelijke klus zijn maar Eddy vertelt te kunnen rekenen op goede hulp waardoor hij er alle vertrouwen in heeft dat ook deze klus volgens planning verloopt. Dinsdag 21 mei openen de deuren van Schuurman Service Centrum aan de Voordesdijk 1 in Markelo. Hij kijkt er enorm naar uit. “De nieuwe locatie zorgt ervoor dat we beter bereikbaar zijn omdat er op ons eigen terrein geparkeerd kan worden. Door de indeling van het pand op de nieuwe locatie kunnen we daarnaast ook nog eens veel beter uit de voeten”, vertelt Eddy enthousiast.

Ruim 11 jaar was Schuurman Service Centrum een vertrouwd adres aan de Grotestraat. “En dat blijft natuurlijk zo! We verhuizen alleen maar naar een nieuwe locatie, de service zal blijven zoals men dat van ons gewend is”, vertrouwd Eddy ons toe. Met zijn voorgeschiedenis uit de schoenenwereld heeft hij besloten om het dealerschap van Mysole te gaan voeren. “Hierdoor breiden we op onze nieuwe locatie aan de Voordesdijk ons assortiment steunzolen, binnenzolen en podologische zooltjes uit”, aldus Eddy. Volgende week zijn de deuren van Schuurman Service Centrum dicht maar vanaf 21 mei bent u van harte welkom aan de Voordesdijk, aan de rand van Markelo.

 

Eddy Schuurman wint
GOUD bij Europese vakwedstrijd voor schoenmakers 2013

Eddy Schuurman won de gouden prijs bij de Europese vakwedstrijd voor schoenmakers 2013
Schuurman mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens De Dag voor De Schoenmaker met het NSV plein op 08 april 2013  in Gorinchem. De concurrentie bestond uit schoenmakers uit heel Europa.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak:van schoenreparatie tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse schoenmakers verenging in samenwerking met de Dutch Health Academy (DHTA)  en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Hoofdbedrijfschap Ambachten.
de schoenherstellersbranche
  en de DHTA willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht  bevorderen.
Er zijn verschillende categorieën waarin gestreden wordt om de prijzen. de categorie schoenreparatie werkgevers , werknemers, de categorie voor
  1e jaars en 2e jaars leerlingen.

Eddy Schuurman scoort goud met 191 punten
De ingezonden wedstrijd stukken van Eddy in de hoogste categorie die van "de werkgevers"  werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld.
Voor de jury was dit de reden om de inzending van Eddy Schuurman,
van Schuurman service Centrum in Markelo de categorie wekgevers met goud te bekronen.

 

 

In Ahoy Rotterdam zijn wij op zondag 18 maart 2012 bekroond voor ons werk.
Wij ontvingen uit handen van de NSV voorzitter diverse prijzen waaronder de vierde prijs voor beste schoenmakerij 2012.
Tevens hebben alle mederwerkers van ons ieder in zijn eigen klasse een fantastische prestatie geleverd door het behalen van de tweede prijs.

 

 

Oktober  2011VAKBLAD schoen en sleutelspecialisten

Nieuwe groothandel  

www.sleutels-schuurman.nl 

Nederland is een bijzondere groothandel rijker! Bijzonder, want het betreft een digitale groothandel in de vorm van een webshop. Wij spraken met Eddy Schuurman eigenaar en initiatiefnemer van de nieuwe firma. 

www.autosleutels.com

Met de website www.autosleutels.com  is Eddy Schuurman al enkele jaren actief om reclame te maken voor het maken van autosleutels. Of het aan de site ligt is niet bekend maar wel geven leveranciers aan dat Nederland wereldleider is in het maken van kopieën van autosleutels. De website is een zoekmachine waar consumenten op de eerste plaats kunnen zien of de sleutel van hun auto nagemaakt kan worden en vervolgens welke sleutelmaker het dichtst in de buurt is om dit te laten doen. Maakt u autosleutels en staat u nog niet op de site, neem dan eens contact op met Eddy Schuurman. Het aantal hits wat de site iedere dag krijgt is enorm.

 

Groothandel

Door de contacten via autosleutels.com en door zijn deelname aan de vakbeurs, is Eddy de vraagbaak geworden van veel collega’s. Op verzoek van die collega’s leverde hij als service vaak ook de benodigde sleutels en/of koppen. Daarnaast deed zich de mogelijkheid voor om een totaal nieuw product aan te bieden in de vorm van veiligheidsystemen en producten van Mul-T-Lock. Veel van deze producten en andere veiligheidsproducten zijn onvoldoende verkrijgbaar in de reguliere groothandel. Daarnaast levert de webshop www.sleutels-schuurman.nl  al vanaf 25 euro franco, waardoor ook de rest van het programma al snel als gewenst wordt ervaren. Dealers en grootverbruikers kunnen een inlogcode vragen van de webshop om de mogelijkheden te bekijken. Na het inloggen kan er eenvoudig besteld en via iDeal betaald worden.

 

Mul-T-Lock

In principe levert Mul-T-Lock uitsluitend via gecertificeerde slotenmakers hun keyblanc’s en cilinders in complete sluitsystemen. Eddy Schuurman is zo’n dealer van Mul-T-Lock en op deze manier kunt u via de webgroothandel www.sleutels-schuurman.nl ook deze producten leveren. Krijgt u een klant voor een compleet en gecertificeerd sluitsysteem dan kunt u deze via Sleutels-Schuurman.nl binnen 48 uur leveren met gebruik van Mul-T-Lock cilinders en sleutels. Er wordt dan o.a. gebruik gemaakt van het populaire 7x7 sluitsysteem. Dit beproefde systeem bevat een onvervalste technologie die zelf voor de slimste inbrekers een uitdaging is. Moet een systeem gecertificeerd zijn dan heeft Schuurman de Mul-T-Lock Intergrator. Naast Mul-T-Lock kan er via de webshop ook gekozen worden voor de merken MAUER en EVVA. Huizen, kantoren en afgelegen gebouwen zijn dankbare objecten waar u zonder investering een sluitsysteem van kan aanbieden.

 Verbreding

Eddy Schuurman ziet nog veel mogelijkheden om de bestaande schoenmakerij rendabeler te maken met service elementen als sleutel -, cilinders - en zelfs batterijservice. “Teveel schoenmakers staan met de rug naar hun klant en zijn alleen maar met reparatie bezig. Je reparatie omzet is lokaal maar sleutels kan je moeiteloos landelijk leveren. Met een goede website is er veel mogelijk, maar stel je wel de vraag wat wil ik met die website en waarom. Bij sleutels maken is het belangrijk dat je alles kan. Een klant (met de beste bedoelingen)doorsturen is dodelijk want die is blijvend weg. De insteek is dat er niemand weggestuurd  hoeft te worden. Vraag het even op de webgroothandel en u heeft het snel in huis. Kortom ik wil een bijdrage leveren aan de omzet van de schoenmaker/sleutelmaker”, vertelt Eddy Schuurman. 

Tijdens de aanstaande vakbeurs is Eddy Schuurman als gast in de stand van Cillekens uit Roermond aanwezig met zijn website www.autosleutels.com

 

 

 

 

 

 

Maarkelsnieuws en Hofweekblad februari 2011

Op 31 januari werd tijdens een landelijke bijeenkomst in het opleiding en kennis centrum schoentechniek te Utrecht een certificaat van de Stichting Schoenmakers Gilde uitgereikt. Deze stichting is opgericht om de Nederlandse kwaliteitsschoen ook van een kwaliteitsreparatie te verzekeren. De stichting is dan ook een initiatief van de Nederlandse schoenfabrikanten Van Bommel en Van Lier. Na selectie en keuringen bleek Schuurman Service Centrum in Markelo als een van de twee schoenmakers ruim te voldoen aan de strenge vakmanschaps –eisen  die de stichting Schoenmakers Gilde heeft gesteld. Deze eisen en normen betreffen het vakmanschap, de gebruikte materialen en de technische uitrusting van het bedrijf.  Schuurman Service Centrum is daarmee terecht een “verlengstuk” van de Nederlandse kwaliteitsfabrikanten.  Niet alleen een nieuwe zool of hak aanbrengen, maar juist de echte (preventieve) reparatie stelt hoge eisen aan het vakmanschap.  Eddy Schuurman heeft volgens de normen van de stichting de kennis en de machines in huis om die reparatie ook vakkundig uit te voeren. Juist als een schoen al een tijdje gedragen is, is reparatie zonder het zich gevormde voetbed te vervormen, een echt “vak” dat lang niet elke schoenmaker beheerst. Een Nederlandse kwaliteitsschoen is een kwaliteitsreparatie meer dan waard. Op deze manier loopt men langer en beter ( gezonder) op zijn schoenen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de website van Schuurman Service Centrum te Markelo.  

Eddy Schuurman in Markelo nu ook Gilde Schoenmaker.
Op maandag 31 januari heeft Eddy Schuurman  het certificaat Gilde Schoenmaker uitgereikt gekregen. Het was in december al bekent dat Eddy dit certificaat met glans had behaald, echter was het nog even wachten voordat  de daadwerkelijk uitreiking kon plaatsvinden. Afgelopen maandag was het dan zover. In het kennis en opleiding  centrum schoentechniek in Utrecht,  mocht Eddy uit handen van  F. van Bommel het fel begeerde certificaat in ontvangst nemen.

Originele materialen van Van Lier, Van Bommel en AvanG

U zult zich afvragen of een Schoenmakers Gilde nog wel van deze tijd is. Een tijd waarin kwaliteit zo vanzelfsprekend is.
Toch loert er voor u als eindgebruiker altijd het gevaar, dat die vanzelfsprekende kwaliteit niet geleverd wordt.
Om u daarvoor te beschermen, is in Nederland de unieke stichting genaamd Schoenmakers Gilde, in het leven geroepen, waarbinnen de gehele schoenen keten is vertegenwoordigd. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van schoenmakers, toeleveranciers van de schoenmakers, schoenwinkeliers en schoenfabrikanten.
Eddy Schuurman heeft nu het unieke recht op het gebruik van schoenonderdelen van de binnen de stichting samenwerkende fabrikanten. De fabrikanten hebben zodoende de zekerheid, dat hun originele materialen verantwoord verwerkt worden.
Het bestuur van Stichting Schoenmakers Gilde is trots te constateren dat u als consument ook bij u in de buurt uw schoenen kunt laten repareren bij een Schoenmakers Gilde schoenmaker.
Namens het gilde, F. van Bommel.

Keuringen

Het Schoenmakers Gilde keurt op vrijwillige basis schoenmakers. De goedgekeurde schoenmakers voldoen aan de door de stichting opgelegde kwaliteitseisen. Voor u als consument, heeft het nu nog meer zin om kwaliteitsschoenen te kopen. U bent immers verzekerd van een deskundige reparatie. Bovendien is het laten repareren van schoenen milieuvriendelijk, omdat uw schoenen langer mee gaan. De goedgekeurde Gilde schoenmaker wordt regelmatig herkeurd en wordt door de stichting op de hoogte gehouden omtrent een scala van onderwerpen met steeds als uitgangspunt de continuïteit van kwaliteit schoenreparaties.

De erkenningsregeling van topkwaliteit, in samenwerking met de schoenfabrikanten.

Schoenmakers welke zich Gilde schoenmaker mogen noemen moeten o.a.  aan de volgende criteria voldoen.

 

Diploma's
• Binnen het bedrijf moet voldoende vakbekwaamheid en ervaring aanwezig zijn. De diploma’s (A1 en A2) moeten in het bezit zijn van respectievelijk de beheerder en de ondernemer. Hiernaast is Eddy ook nog gediplomeerd meester schoenmaker.
• Gedurende de normale bedrijfstijden dient de certificaathouder aanwezig te zijn.

Vakmanschap
• De reparateur dient een maakwijze toe te passen die het comfort en het oorspronkelijke uiterlijk van de schoen handhaaft. Van doornaaien en aflappen mag worden afgezien indien een reparatie met alleen lijm voldoet.
• De certificaathouder is te allen tijde verantwoordelijk voor het afgeleverde werk.

Materiaalkwaliteit
• Toegepaste materialen dienen van eerst klas kwaliteit te zijn, conform het karakter van de schoen.
• Certificaathouders kunnen diverse originele schoenonderdelen van de aangesloten fabrikanten bestellen.

Serviceverlening / adviezen
• Van de reparateur wordt verwacht dat hij/zij de klant volledig en objectief informeert en adviseert.
• De klant dient altijd te kunnen rekenen op goede, correcte service.
• Indien de certificaathouder tijdens openingstijden afwezig is, bijvoorbeeld i.v.m. vakantie, dient er gezorgd te worden voor een capabele vervanger. De kans op een slechte reparatie en dus een ontevreden klant moet minimaal zijn.

Werkplaats / winkel
• Reparaties dienen in huis uitgevoerd te worden, en niet uitbesteed.
• De werkplaats dient een nette, verzorgde indruk te maken op de klant. Ook achter de toonbank!

Referenties
• Lokale schoenwinkeliers en  zo nodig  consumenten kunnen om hun mening worden gevraagd. Daarbij wordt rekening gehouden met bestaande relaties tussen winkeliers en bepaalde schoenherstellers, als vermoed wordt dat de antwoorden niet objectief zijn. In deze zijn Schoenmode Steunenberg uit Holten en Podoloog Wilfried van Oldeniel gevraagd naar hun mening over Schuurman uit Markelo

Continuïteit
• Regelmatig personeelswisselingen of een kort bestaan van het bedrijf worden negatief beoordeeld.
• De consument moet kunnen rekenen op constante, betrouwbare, correcte dienstverlening.

Tevredenheid
• Uitgangspunt van de Stichting Schoenmakers Gilde is steeds dat dragers van de betere (heren) schoenen tevreden moeten zijn met de geleverde diensten van schoenherstellers. Er kunnen dus aanzienlijke verschillen bestaan tussen de aangesloten schoenherstellers.
• Bij de selectie is dus van primair belang dat de keuringscommissie tot de conclusie komt dat de schoenhersteller en zijn bedrijf “passen” bij de Stichting Schoenmakers Gilde en de aangesloten fabrieken. De schoenmakerij moet een logisch onderdeel zijn van de keten:

GOEDE SCHOENFABRIEK >>> GOEDE WINKELIER >>> CONSUMENT >>> GOEDE SCHOENHERSTELLER 
Vakblad voor de schoen en sleutelspecialisten
Plaasing december 2010

Meeliften op succes van autosleutels.com
Tweehonderd gerichte extra klanten voor uw autosleutels per dag. Het zal menigeen als welhaast onwerkelijke muziek in de oren klinken. Toch is het bij de bekende website www.autosleutels.com gelukt. De hoeveelheid werk om een dergelijke site op poten te zetten is echter niet mals. Initiator en exploitant van de site is sleutelmaker Eddy Schuurman uit het Twentse Markelo. De 45 jarige ondernemer vertelt over de zwaarbevochten weg die leidde tot het huidige succes. Ook wijst hij op de mogelijkheden voor u om mee te liften op de kracht van autosleutels.com.

Uitdaging
Met een glimlach steekt Schuurman van wal:  'Autosleutels.com is ontstaan vanuit de vraag naar autosleutels bij ons in de winkel. Vanaf het begin van onze winkel in Markelo kregen we dagelijks telefoontjes met de vraag of we autosleutels konden maken met startonderbrekers. Veel van deze potentiële klanten vonden ons telefoonnummer op www.schoenmaker-schuurman.nl, de reguliere website van onze schoenmakerij. Dat al deze telefoontjes ten koste gaan van de besteedbare tijd mag duidelijk zijn. Daarom besloten we om de data – overgenomen uit de boeken van Silca en Duitman - om te zetten naar een eenvoudig Excel bestand, gesorteerd op merk, model en bouwjaar. Vanaf dat moment daalde het aantal telefoontjes en stegen de bezoekersaantallen op de website, hetgeen uiteraard de bedoeling was.

Filantroop
‘“Missie geslaagd”, zult u nu wellicht denken. “Rustig verder gaan met het maken van schoenen en sleutels.” Dit deed ik dan ook,’ vervolgt de ondernemer. ‘Tot het moment dat ik mijn data (Excel) bestand gekopieerd tevoorschijn zag komen op enkele sites van collega's. Ik ben zeker niet te beroerd om collega’s voort te helpen. Maar zelf het werk doen en een ander laten profiteren, hoeft wat mij betreft ook weer niet. Er kwam dan ook een moment waarop ik begon te denken of het anders kon. Ik heb eerst maar eens gecheckt of er nog een pakkende naam vrij was die ik zou kunnen gebruiken om een site op te zetten waarin de data beter beschermd konden worden. Autosleutels.com bleek nog niet geregistreerd te zijn.

Opstartproblemen
'Als er iets is wat ik onderschat heb, dan is het wel de tijd die het vervolgens vergde om de merken, modellen en bouwjaren van de auto’s te rangschikken en te digitaliseren. Tevens moest worden uitgezocht welke machines welke sleutels konden maken. Al met al een klus waaraan ik gedurende een volle winter en voorjaar al mijn vrije uurtjes heb opgeofferd', aldus de Markeloër. 'Een andere niet te onderschatten klus, is om te bewerkstelligen dat de grote zoekmachines op internet je weten te vinden. Iets wat nu nog steeds wekelijks mijn aandacht vergt. Na enkele cursussen gevolgd te hebben, dacht ik het wel aan te kunnen. Dacht ik...' overpeinst Schuurman. ‘Want ook nu nog laat ik er maandelijks een professional naar kijken om goed te blijven scoren. Na alle opstartperikelen overwonnen te hebben, was ik de trotse eigenaar van een - in mijn ogen - mooie duidelijke site. Een ander probleem diende zich op dat moment aan; hoe kom ik aan collega’s die willen betalen om ook op de site te staan?’

Deelnemers
Johan Muller van de Firma Cillekens uit Roermond was de eerste die de positieve kracht van autosleutels.com onderkende en onder de aandacht wist te brengen van zijn klanten. Schuurman: ‘Na een maand of zes hadden we op deze manier ongeveer tien schoenmakers op de site staan. Op dat moment zaten we maandelijks op circa duizend gerichte bezoekers. De uitnodiging van Cillekens om als gastexposant op de Vakbeurs in Arnhem te komen, was ook een moment dat ik niet snel zal vergeten. Alleen al op deze beurs kregen we dertig aanmeldingen. Hierna steeg het bezoekersaantal binnen zes maanden naar tweeduizend per maand. Wat ik als bijkomend voordeel ervaren heb, is dat ik nu ook van collega's te horen krijg wat er allemaal nog meer mogelijk is op het gebied van sleutels. Je eigen kennis krijgt een enorme impuls. Die kennis deel ik nu met deelnemers van autosleutels.com.’

Uw voordeel
‘Nu, anno oktober 2010, hebben meer dan 120 adverteerders zich bij ons aangesloten en het gemiddelde aantal gerichte bezoekers ligt rond de zesduizend per maand, en is nog steeds stijgend. Onlangs hebben we de honderdvijftigduizendste bezoeker mogen ontvangen. 'Door onze lage overheadkosten, hebben we de instapkosten voor deelname erg laag weten te houden. Dat vinden we erg belangrijk, omdat we samen het sterkst staan. Het moet dus interessant voor iedereen zijn. Ofwel vrij vertaald: u moet er goed aan kunnen verdienen'. weet Schuurman. Deelnamekan al vanaf 75 euro per jaar> Voor de prijs van slechts èèn a twee autosleutels staat u al een jaar lang vermeld op de site en profiteert u van de legio voordelen die autosleutels.com u biedt.' Bent u geïnteresseerd in deelname, check dan de verschillende advertentie mogelijkheden op autosleutels.com. 

Typische uitgaven juni 2010 gehele oplage.
Schuurman Service Centrum
,Is weer uitgebreid met computer gestuurde sleutelmachines.
Dat Schuurman alle gewone sleutels kon maken is u inmiddels wel bekend. Met de aanschaf en het verkrijgen van de juiste software behoort de sleutelmaker aan de Grotestraat  nu tot de top van  bedrijven in Nederland die in staat is om ook zo goed als alle autosleutels te kunnen en mogen maken.   
Autosleutels met transponder namaken
Autosleutels kwijtraken kan erg vervelend zijn. De autosleutels van tegenwoordig zijn, dankzij de zogeheten transponder, namelijk een complex deel van de auto geworden. Sleutels laten namaken heeft geen enkele zin, want zonder transponder zal de auto niet starten. Sleutelspecialist Schuurman uit Markelo heeft hier antwoord op. Op de website
www.sleutels-schuurman.nl kunt u zien welke sleutels zij voor u maken kunnen. 

Eddy Schuurman vertelt: Er zijn in auto's vanaf de midden jaren negentig, op aandrang van de verzekeringsmaatschappijen, transpondersleutels ingebouwd. Het doel  hiervan is om de diefstal van auto's terug te dringen. Bijna elk merk auto heeft dus vanaf deze periode een ingebouwde transponder, ook wel startonderbreker genoemd. Nagenoeg elke fabrikant heeft een eigen merk en type transponder.’
Een transponder is een elektronisch apparaat dat een boodschap uitzendt, als antwoord op een ontvangen boodschap. Transponders zenden autonoom periodiek een signaal uit en/of reageren op een signaal dat door een secundaire radar wordt uitgestuurd. Als antwoord daarop sturen ze een signaal terug, dat informatie bevat over de identiteit van het voertuig waarin ze ingebouwd zijn.

Schuurman vervolgt: ‘In een autosleutel wordt in veruit de meeste gevallen gebruik gemaakt van de z.g. secundaire versie van de transponders. Op het moment dat de autosleutel binnen het bereik van het radarveld rondom het contactslot komt, moeten deze twee transponders elkaar herkennen. Is dit niet het geval dan zal de brandstoftoevoer niet tot stand komen en zal de auto niet starten. Wij kunnen dus wél een sleutel programmeren zodat u weer rijden kunt’.

Meer info: www.sleutels-schuurman.nl.

 

Typische uitgaven december 2009 gehele oplage

Autosleutel kwijt !
Het kan erg vervelend zijn om autosleutels
kwijt te raken. De autosleutels van tegenwoordig 

zijn namelijk door de zogeheten transponder een complex deel van de auto geworden. Zomaar sleutels laten namaken

heeft geen enkele zin, want zonder de ingebouwde transponder zal de auto niet starten. Sleutelspecialist Schuurman uit Markelo kan u echter wél voorthelpen! Op aandrang van de verzekeringsmaatschappijen werden vanaf midden jaren negentig transpondersleutels ingebouwd met als doel om de diefstal van auto’s terug te dringen. Bijna elk merk auto heeft vanaf deze periode een eigen type transponder, ook wel startonderbreker genoemd. Transponders zenden autonoom periodiek een signaal uit en/of reageren op een signaal dat door een secundaire radar wordt uitgestuurd.

Als antwoord daarop sturen ze een signaal terug, dat informatie bevat over de identiteit van het voertuig waarin ze ingebouwd zijn. Ondernemer Eddy Schuurman uit Markelo licht toe: ‘Op het moment dat de autosleutel binnen het bereik van het radarveld rondom het contactslot komt, moeten deze twee transponders elkaar herkennen. Is dit niet het geval dan zal de brandstoftoevoer niet tot stand komen en zal de auto niet starten. Wij kunnen dus wél een sleutel programmeren, zodat u  weer rijden kunt. Op de website www.sleutels- kunt u zien welke sleutels wijschuurman.nl

voor u kunnen maken.’